1. Hoe onderhoud ik mijn kleur het beste?
Door het gebruik van een goede shampoo,conditioner en een haarmasker wordt het haar en de kleur minder snel aangetast. Een drogisterij shampoo is hier niet geschikt voor daar deze shampoo meer zuur bevat dan bijvoorbeeld de shampoo van Fenola en de verflaag hiermee wordt aangetast.

 

2. Welke shampoo kan ik het beste gebruiken tegen schilfers en vet haar?
Een goede kalmerende shampoo. Dankzij de huidvriendelijke ph waarde zorgt deze shampoo voor een zachte verzorging van de hoofdhuid. Tegen roos kun je het beste een anti dandruff shampoo gebruiken, deze shampoo bevat climbazole wat roosvorming voorkomt.

Tegen vet haar kun je het beste de deep cleansing shampoo gebruiken. Deze zorgt voor gronde reiniging,gezonder haar en een ontspannen hoofdhuid.

 

3. Wanneer moet ik een masker gebruiken?
Een masker dringt diep door in je haar en geeft het haar een vitamine boost, dit zorgt ervoor dat je haar zich kan herstellen van alle invloeden waar het mee in aanraking komt. Een Masker kun je het beste 1 x in de week gebruiken.

 

4. Wanneer moet ik conditioner gebruiken en hoe kan ik dit het beste doen?
Een Conditioner gebruik je na iedere wasbeurt om de haarschubben te sluiten. Een conditioner zorgt voor makkelijk doorkambaar haar en het geeft je haar een mooie glans.

 

5. Wat is het verschil tussen schilfers en roos?
Schilfers herken je aan witte vlokken die af en toe naar beneden kunnen vallen en bijvoorbeeld op je schouders blijven liggen. Roos daarintegen is plakkerig en geel van kleur. 

 

6. Wanneer kun je wax gebruiken of gel?
Dit is maar net wat je zelf prettig vindt. Gel wordt vaak wat harder en glanst meer. Wax is matter en is enkel met zeep uitwasbaar. Gel daarintegen kun je met water prima eruit krijgen. 


 

7. Wat is het verschil tussen een kappers shampoo en een shampoo van de drogist?
In een kappers shampoo zitten nog siliconen, dit geeft een laagje om het haar waardoor je haar dikker lijkt en gaat glanzen.

In de shampoos van de drogisterij lossen de siliconen niet op in het water waardoor het haar dikke en dikker wordt waardoor het zwaarder en vet wordt. Oplosbare siliconen lossen wel op in het water en dit zorgt ervoor dat je haar niet kan verstikken en uitdroogt. In sommige kappers shampoos worden de silliconen vervangen door natuurlijke olieeen wat nog minder schadelijk is voor je haar.

 

8.Waarom zijn er speciale shampoo's voor vrouwen en speciale shampoo's voor mannen?
Vrouwen hebben een andere PHwaarde dan mannen. De PHwaarde van een vrouw is ongeveer 5,5 en die van een man 6,5. 
De huid van een man is dikker en zij hebben een hogere talgproductie dan vrouwen. Hierdoor zijn er verschillen tussen een mannenshampoo en een vrouwenshampoo.

 

 

© 2019 - 2021 Hairbylou | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel